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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  30/10/2002
Data da última atualização:  29/04/2019
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  SANTOS, D. C. dos; ALBUQUERQUE, S. G. de.
Afiliação:  Djalma Cordeiro dos Santos, IPA. Estação Experimental de Arcoverde; Severino Gonzaga de Albuquerque, CPATSA.
Título:  Opuntia as fodder in the semi-arid Northeast of Brazil.
Ano de publicação:  2001
Fonte/Imprenta:  In: MONDRAGON-JACOBO, C.; PEREZ-GONZALEZ, S.(Ed.). Cactus (Opuntia spp.) as forage. Rome : FAO, 2001.
Páginas:  p. 37-50.
Série:  (FAO. Plant Production and Protection Paper; 169).
ISBN:  92-5-104705-7
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Characterization of livestock production systems; nutritive value studies; comparison with other forages; comparison among cultivars; storage effect; final considerations.
Palavras-Chave:  Livestock production systems; Manejo de cultivo.
Thesagro:  Armazenamento; Nutrição animal; Palma forrageira; Valor Nutritivo.
Thesaurus Nal:  Animal feeding.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/196673/1/OPUNTIA-AS-FODDER-IN....pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATSA25210 - 1UPCPL - PP633.2M741c
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Milho e Sorgo. Para informações adicionais entre em contato com cnpms.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Milho e Sorgo.
Data corrente:  02/02/2015
Data da última atualização:  30/05/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  PAIVA, C. L.; EVANGELISTA, W. P.; QUEIROZ, V. A. V.; GLORIA, M. B. A.
Afiliação:  VALERIA APARECIDA VIEIRA QUEIROZ, CNPMS.
Título:  Bioactive amines in sorghum: method optimisation and influence of line, tannin and hydric stress.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  Food Chemistry, London, v. 173, p. 224-230, 2015.
DOI:  10.1016/j.foodchem.2014.10.039
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The profile and levels of bioactive amines in different sorghum lines were reported for the first time. The amines were quantified by ion-pair HPLC, post-column derivatisation with o-phthalaldehyde and fluorimetric detection. The extraction procedure was optimised: 420 lm particle size, extraction with 5% trichloroacetic acid and three extractions. The screening of 22 sorghum lines showed that four of the ten amines investigated were detected. Spermine and spermidine were the prevalent amines (100%), followed by putrescine (77%) and cadaverine (14%). Total amines ranged from 5.8 to 41.4 mg/100 g, and the polyamines represented 60?100% of the total. Sorghum without tannin had higher amines levels compared to sorghum with tannin and cadaverine was specific to samples without tannin. Hydric stress caused accumulation of spermidine in the grains and affected the levels of other amines at rates depending on the presence or not of tannin. Sorghum is a significant source of polyamines.
Palavras-Chave:  Bioactive amines; Estresse hídrico; Hydric stress.
Thesagro:  Amina; Sorghum bicolor.
Thesaurus NAL:  Polyamines.
Categoria do assunto:  W Química e Física
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMS26340 - 1UPCAP - DD
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